DOMOWA GRANOLA

DOMOWA GRANOLA

Nie trzeba powtarzać, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Często jednak o nim zapominamy. Aby ułatwić sobie przygotowanie śniadania rano warto mieć pod ręką GRANOLĘ OWSIANĄ, którą możemy przygotować w większej ilości wcześniej i przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku. Rano wystarczy do granoli dodać jogurt naturalny, ulubione mleko roślinne czy sok i pożywne śniadanie gotowe 😊

Przygotuj:

  • 200g płatków owsianych
  • 50g orzechów laskowych
  • 40g płatków migdałów
  • 65g suszonych moreli
  • 60g suszonych śliwek
  • 60g suszonej żurawiny
  • 40g pestek z dyni
  • 2 łyżki sezamu
  • 1 łyżkę otrąb orkiszowych
  • 3 płaskie łyżki syropu z agawy

 

Przygotowanie? Banalnie proste!

Do dużego naczynia wsypać: płatki owsiane, otręby i sezam. Resztę składników posiekać i dodać do płatków. Na koniec dodać syrop i wymieszać. Wyłożyć na blachę do pieczenia i piec w temp. 140°C przez około 20min. Po wystygnięciu przełożyć do szczelnego naczynia.

GRANOLA OWSIANA doda energii na cały dzień. Płatki owsiane to fantastyczne źródło białka oraz witamin z grupy B a suszona żurawina dostarcza organizmowi witamin A i C.